Ma 30.12.24
Uni: 7 t 5 min – syvä 1 t 3 min – erinomaista
Menin autolla salille. Ei laiskoittanut mutta kova puuskainen tuuli, jäinen maa ilman hiekotusta ja pimeää riitti. Paremmin lähtee treenit kulkemaan heti alusta kun ajelee pyörällä salille mutta välillä on vaan ajettava autoa. Ehkä nyt vuoden vaihteen eteenpäin pakkaset jää päälle ja tämä märkä ja vetinen sää loppuu.
Makrot on lopultakin valmiina nyt kun joulun herkuttelusta on päässyt eroon. Iho oireilee jostain syystä ja yhdistän sen pieruheraan. Tätä yhteyttä olen ennenkin epäillyt mutta nyt kun tiedän tarkemmin mitä syön on helppo poistaa yksi mahdollinen syy kerrallaan. Aloitan siis pieruherasta. Jos oireilu jatkuu, on suunnitelma jo valmis kokonaan maidottomaan ruokavalioon. Se olisi joka tapauksessa tavoite jos mietin miten haluan syödä lopun elämääni. Tämäkin vuoden projekti on jo lähes puolivälissä 😄
Selkeästi parhaat muutokset kehossa on tullut viimeisen puolen vuoden aikana kun heitin saliohjelmat ja suunnittelut kankkulan kaivoon ja aloin treenaamaan vain mikä hyvältä tuntuu sinä päivänä. Ei kipuja, ei kolotuksia ja vahvempi kuin koskaan aiemmin. Enkä pyri millään tavalla lisäämään voimaa vaan työstän (yritän) tehdä lihaksella kaiken työn. En usko että se tulee koskaan helpottumaan. Jokaisella toistolla on keskityttävä tarkasti muuten tekniikka hajoaa.
Lihaskasvun makrot
3000 kaloria
Proteiini 150 g (600 kcal)
Hiilarit 420 g (1680 kcal)
Rasvat 80 g (720 kcal)
Pieruheraa oli vain 20 g aamupalassa ennen treeniä. Sen tilalle laitan Peanut butteria, mut älä aloita että rasva hidastaa proteiinin imeytymistä blaa… Yks helvetin hailee, sain niin hyvän treenin viimeksi kun sitä söin että jää mukaan kuvioihin 😄 (Tästä muistinkin yhden John Meadowsin mainitseman aterian jonka söi ennen treeniä 🔥) Sitä proteiinia kiertää siellä elimistössä koko vuorokauden ajan, ei sitä tarvitse sen kummemmin ajoitella. Ajoittele hiilarit siihen treenin ympärille niin saatat huomata eron miksi niin kannattaa tehdä.
Töihin paluu – 9 päivän vapaan jälkeen
Mainio rauhallinen joulu ja paluu työn pariin on kivaa kun ei ole mitään kellottamisia eikä aikatauluja. Käyn salilla, tuun kotiin ja avaan läppärin.

Syöminen yli kulutuksen tuntuu edelleen hyvältä ja treenit kulkee hienosti. Kuitenkin on päässä ajatus että olisi kivaa olla kireämpi. Nyt en kyllä tee mitään muutosta koska ei olla vielä liian löysässä kunnossa. Jos se sitten 1.1.25 onnistuu paremmin 😄 – eli jätän vaan liialliset herkuttelut pois ja pyrin pitämään painon nousun siinä ~250 grammaa / viikko. Jos pyöräilen salille, kalorit voi olla 3200 niin kyllä siinä syödä saa ihan tarpeeksi.
Vielä en ole onnistunut siirtämään treenejä iltaan mutta työstössä tämä transponointi on. Kortilla pääsee siis sisään klo 20 – 15 ja pe, la ja su 24h.
Ti 31.12.24
Uni: 5 t 50 min
Heräsin jo 3.40 ihan pirteänä niin päätin nousta ja tehdä pienen jogan ennen jalkojen tuhoamista. Jalkatreeni oli menestys ja Watsonin hack oli kuvioissa taas. Edellisen kerran tein Hammer Strengthin jalkaprässiä ja kuten aina se oli vain meh… Aika harvassa on jalkaliikkeet jos onnistumista mitattaisiin pumpilla. Suurin osa meistä laittaa vaan max painot johonkin laitteeseen ja toivoo että siitä ne jalat varmasti kasvaa koska on niin rankkaa. Ei ne kyllä kasva mihinkään. Mutta haittaako se koska voi käyttää pitkiä housuja 😄
Same in the end (iykyk)
Salilta kotiin polkiessa synkistelin tuntemattomasta syystä ja ajatus oli ”Miks teen tätä, miten ja miksi jaksan joka aamu lähteä pimeään, kylmään ja märkään ulkoilmaan kun ei siitä saa oikeastaan mitään muuta kuin nälän tunteen 😄”. Tuulee niin kovaa että pyörä pysähtyy alamäkeen. Same old same old sanois Hendrix. No jos soittelisin vaikka kitaraa tässä vuoden viimeisenä päivänä niin kyllä se siitä.
Päivän mietinnät
Takaraivossa sykkii tuo Vinopenkkipunnerruksen Road To 100 kg progressio.
Aistittavissa pientä rimakammoa et mitä jos ei tulekaan joka kerta se 1up? Ei tämä näin pitänyt mennä. Tuntuu niin hienolta kun lihas tekee työn, huolimatta siitä mikä paino siinä tangossa on. Seuraava kerta (keskiviikko 1.1.25) otettava tarkasti ajatuksen kanssa. Bulkkia en jätä kesken vaikka jäi kaivelemaan etten päässyt ihan niin kireäksi viimeksi kuin olisin halunnut. Selkeästi nyt kun ihmisiä enemmän tarkkailee niin se kireys on se mikä erottaa muut. Haluan näistä taikinakäsistä eroon mut alle 80 kg en enää mene. Eli joku 85 kg voisi olla hyvä raja aloittaa kiristely ja siitä 5 kg läskiä pois. Mutta sinne on vielä aikaa ainakin 2 kuukautta. Unet parantuneet myös niin kaikki viittaisi siihen että sekä bulkki että seuraava rasvanpoltto tulevat olemaan menestys.
Ke 1.1.25
Uni: 5 t 55 min
1,5 viikkoa niin tämä vuoden ”koetus” on puolivälissä. Parhaat tulokset mitä koskaan olen onnistunut saamaan ja kaikki vain siitä syystä että heitin saliohjelmat roskiin ja aloin treenaamaan päivittäisen fiiliksen mukaan. Käsissäkin alkaa näkyä pientä muutosta. Kenties tämä tiny arm syndrome, josta olen kärsinyt koko ikäni, pikkuhiljaa katoaisi.
Rinta & sivuolkapäät – Syke Training Center 1.1.25
Klo 6.30 kypärää päähän asetellessani oli vielä olo että eihän tästä mitään tuu ja kaikki tuntuu perseeltä. Pyöräillessä kuitenkin fiilis parani. Uudet ulkoiluhousut on todellakin tuulenpitävät. Säästä voisin aina nillittää mutta nyt pieni pakkanen ja lumisade ei haitannut ollenkaan. Päinvastoin on mukavaa että tuo jatkuva märkä jää taakse. Vinopenkki ensin vuorossa ja ensimmäisen sarjan jälkeen sitä leijuu jo taivaissa kun euforia on huipussaan. Edellisellä kerralla 13. toisto oli jo RPE 10000 mutta tänään 15 meni. Lineaarinen progressio kulkee ja puksuttaa. Vielä olen tajunnut olla muuttamatta mitään. Paino jossain 81,8 kg et onhan sitä siinäkin.
To 2.1.25
Uni: 6 t
Selälle on etsinnässä edelleen jotain mikä sykäyttää. Teen tänään ihan low cable row:n niin leveällä otteella kuin vaan pystyn ja hyvältä tuntuu. Ainiin ja töitä pitää muistaa tehdä 😬
Lähden unille ja nukun 2 viikkoa putkeen. Väsyttää helvetisti.
Pe 3.1.25
Uni: 5 t jotain
Kädet oli kovimmassa pumpissa mitä koskaan oon onnistunut saamaan. Yksi uusi liike oli varmaan syy. Tuettu hauiskääntö istuen scott-penkissä niin että ojentajat on tuettu, sit vaan kääntelet käsipainoja. On helvetin hyvä ja pelkkää haukkaria, ilman forkkujen tukea. Koettele ihmeessä? Otanko videon? Kerro vastauksesi Syke Training Centerillä aamuisin klo 6 – 8 😄
La 4.1.25
Uni: 4 t 55 min – Hienoo, alaspäin vaan jatkuvasti
Unet totaalisen perseellään vailla syytä. En keksi mitään, kaikki on aivan kuin jos saisin toivoa mut ei vaan nukuta. Post workout meal oli iirtokarkkeja ~150 g. Ei tähän taida auttaa muu kuin tehdä tulostaa taulukko ja syödä sen mukaan. Paino on nousussa mutta nousoo liian nopeesti = adipose tissue 😄 Mut ei jaksais millään alkaa seurailemaan jokaista kaloria kun tein sitä 130 jotain päivää. Olkoon mitä on, ja aloitan kiristelyn jossain 85 kg:n hujakoilla. Kivaa tämä on näin kun treenit kulkee, paitsi yhden jalan romanialainen pyllistys.
Kova pakkanen aamulla -14 ja tuntui kyllä vielä kylmemmältä. Hyvä jalkatreeni ja hiljaista salilla. Kerrospukeutumista ja sillee. Sormet todella jäässä eikä kunnon käsineitä tunnu löytyvän mistään. Selvittelen mitä kalastajat Beringin merellä käyttävät 😂 Tuollainen viima on pyöräilijälle paha vastus. Väsyttää edelleen helvetisti. Ensi viikon tiistai ja keskiviikko ainakin täyttä lepoa. Liian hapokasta, ei pysty.

Kolmas kerta jo kun onnistun pilaamaan kovan työn sillä että syön liikaa heti dieetin päätyttyä. Iltapalaksi tänään grillikanaa, premiun chilisauce ja ranskalaiset. Huomenna Rossoon perheen kanssa maistelemaan Prosciutto Crudo pizzaa, suap nähä, moz ennen uunia, capiche 😄 ?
Su 5.1.25
Uni: 6 t
Huomenna käyn vaa’alla ja syön seuraavat viikot tarkemman suunnitelman mukaan. Makrot: Proteiini 150 g, Hiilarit 420 g ja rasvat 80 g – tekee 3000 kaloria. Jos pyöräilen salille niin todennäköisesti nuo makrot ei riitä vaan paino putoaa mutta sitten tiedän tarkemmin paljonko on lisättävä ruokaa että paino jatkaa nousua.
Smith vinopenkki +2,5 kg
Pre work-out meal oli Müesliä, kaurajuomaa ja maapähkinävoita + vähän ~50 grammaa karkkeja. Treenin post-workout meal oli taas irtokarkkia ~150 grammaa. Sitten kaurapuuro mustaherukoilla ja hunajalla. Arla rahkaa. Klo 12 olikin jo Prosciutto crudon aika.
Rosso Iso-Kristiina Lappeenranta


Ei tarvinnut pettyä tälläkään kertaa. Hyvä palvelu, pöytävaraus ja raastepöytä riittävän monipuolinen. Kotona käristän jamónin hieman rapeammaksi ja mozin laitan ennen uunia mutta tällä tavalla saa vaihtelua elämään ja uutta tuoretta näkökulmaa. Joka tapauksessa tämä on sitä aitoa kinkkua 😄 Ravintoloita tulee ja menee mutta hyvät pysyy paikoillaan eikä lähde liiaksi mukaan siihen sen hetkiseen hypeen. Kiitos Rosso Lappeenranta.
Pizza oli siis klo 12. Nyt klo 16 syön ranskalaisia, chipotlea ja grillattua kananrintaa.